Így növeli eladásaid számát egy ajánlatkészítő szoftver

Miért is van szükséged egyáltalán ajánlatokra? Azért, hogy a leendő ügyfél megismerhesse a vállalkozásod, az áraid, valamint a részleteket a termékedről vagy a szolgáltatásodról? Nem, az igazi ok nem ez, hanem…

A valóságban amiért órákat, sőt akár napokat is képes vagy eltölteni egy jó ajánlat elkészítésével az az, hogy minél több ügyfelet szerezz és ezáltal növeld az eladásaid számát. Ezért nagyon fontos, hogy a kiküldött ajánlat tökéletes legyen, mind tartalmilag, mind formailag, hogy vállalkozásod kitűnjön a tömegből és a versenytársak fölé kerekedjen.

Lépj át a digitális korba

Ha hagyományos, ódivatú módszerekkel, például a Word vagy az Excel segítségével készítesz ajánlatokat, akkor biztosan versenyhátrányba kerülsz a konkurenseiddel szemben! Egyszerűen nem lehet lépést tartani úgy, hogy te, vagy a kollegáid e-mail mellékleteket küldözgetnek és keresgélnek, vagy próbáltok megosztani különböző fájlokat valamilyen módon, neadjisten még papíron, nyomtatványokon követitek nyomon az ajánlat éppen legújabb verzióját.

A 21. században, ahol már tényleg minden digitalizált és rengeteg megoldás van az automatizációra is, ezek a régi megoldások igazán időigényesek, frusztrálóak, sőt, egyenes hátráltatják a vállalkozásod hatékony működését.

Használj ajánlatkészítő szoftvert!

Egy komplex ajánlatkészítő szoftver átláthatóan, mindent egy helyen kezel, sok műveletet lehet vele automatizálni és ezáltal jócskán leegyszerűsíti az értékesítési folyamataid. Lehetővé teszi számodra, vagy akár az értékesítési csapat számára, hogy minden gyorsabban, együttműködéssel, és akár pár kattintással történjen.

Most mutatunk Neked néhányat egy ajánlatkészítő szoftver előnyei közül, amik azonnal megváltoztatják a véleményed a hagyományos, manuális ajánlatkészítésről!

Ízléses és profi ajánlatok

Egy modern ajánlatkészítő szoftver lehetővé teszi, hogy az elavult Word és Excel helyett lenyűgöző ajánlatokat készíts egy kattintással, a professzionális sablonok segítségével. Az ajánlat színei és tartalma a márkádat tükrözik, így az ügyfelek nem fogják összekeverni valamelyik versenytársadéval. Ajánlataid különlegesek, átláthatóak és szakszerűek lesznek, amivel kitűnhetsz a tömegből, és növelheted az esélyedet arra, hogy a leendő ügyfél téged válasszon.

Gyönyörű, profi ajánlat sablonok

Gyors és hibátlan ajánlatok

Egy ajánlatkészítő szoftver használatával létrehozott ajánlat következetes, hibamentes és naprakész. Az előre elkészített tételek, szövegek és az árazási csomagok időt spórolnak neked – nem kell minden egyes alkalommal üres lappal indítanod, ez pedig jócskán lerövidíti az ajánlat készítés időtartamát, amit aztán más tevékenységekre fordíthatsz.

Valós idejű és utánkövethető ajánlatok

Az ajánlatkészítő szoftver segít a teljes értékesítési folyamat nyomonkövetésében is: nincs több elveszett ajánlat, vagy hosszas kutakodás az elküldött e-mailek között - a rendszerben mindez világosan látszik! Értesítést küld, amint az ügyfél megnyitja az ajánlatot, sőt, az is látszik, hogy mennyi időt töltött annak tanulmányozásával. Plusz, lehetőség van arra is, hogy utánkövető e-maileket, vagy komplett e-mail sorozatokat automatizálj vele!

Együttműködés

Az elavult módszerek (e-mail mellékletek, fájl megosztások) jelentősen megbonyolítják azt, hogy több kolléga egyszerre együtt dolgozzon egy-egy ajánlaton vagy ügyféllel. Azonban egy felhőalapú ajánlatkészítő szoftver újabb szintre emeli a csapatmunkát! Teret és lehetőséget teremt a különböző felhasználók számára, hogy valós időben közreműködjenek, menedzseljék az ajánlatokat, és módosításokat hozzanak létre, függetlenül attól, hogy épp hol tartózkodnak.

Minden adat egy helyen

Nem csak az ajánlat kiküldése, hanem azok statisztikái is rendkívül fontosak, hisz sokat elárulnak a vállalkozásod hatékonyságáról. Ha ajánlatkészítő szoftvert használsz, nem neked vagy munkatársaidnak kell manuálisan összegyűjteni az elküldött árajánlatok eredményeit, hanem egy helyen látható az összes eredmény és statisztikai adat (amit természetesen a rendszer számol ki helyetted).

Minden fontos adat egy helyen egy jó ajánlathoz.

Integráció más szoftverekkel

Az ajánlatkészítő szoftver lehetőséget biztosít arra is, hogy olyan külső rendszerekkel integráld, amelyek már beépültek az értékesítési folyamataidba. A szoftver valós időben tudja lekérni a legfrissebb ár- és termékinformációkat a webáruházadból, míg az ügyféladatokat a CRM eszközből hívja be, illetve számlázókkal is összekötheted. Ez gyorsabbá és egyszerűbbé teszi az ajánlat kidolgozásának folyamatát.

Összegezzünk

Ez csupán néhány ok, amiért érdemes egy ajánlatkészítő szoftvert használnod az eladási számaid növelése érdekében. Az ilyen rendszerek segítségével leegyszerűsítheted, felgyorsíthatod és professzionálisabbá teheted az értékesítési folyamataidat. Nemcsak időt takarít meg, hanem biztosítja, hogy minden árajánlatod átlátható, egységes és szakszerű legyen, ami növeli az esélyét annak, hogy az ügyfelek téged választanak majd!

A Droposal pont egy ilyen ajánlatkészítő szoftver, amit most 14 napig díjmentesen ki tudsz próbálni: kattints ide!

Kapcsolódó cikkek