Így írj profi szövegezésű ajánlatokat

A jó ár/érték arány és a szép dizájn önmagában nem elég egy ajánlatban, a szövegezés minősége is rendkívül fontos a siker érdekében. Most mutatunk 5 tippet, melyekkel jelentősen javíthatod tartalmaid minőségét az ajánlatokban!

5 tipp a profi szövegezésű ajánlatokhoz

1. Legyél tömör és lényegre törő!  

Az ügyfelek általában elfoglaltak, így értékelik a rövid, lényegre törő ajánlatokat. Kerüld a hosszú, bonyolult mondatokat, és törekedj az érthetőségre. Írd le egyértelműen, mit kínálsz, és miért éri meg nekik választani téged.

2. Fogalmazz aktívan és meggyőzően!  

Az aktív hangnem sokkal dinamikusabb és meggyőzőbb, mint a passzív. Például a "Segítünk növelni eladásaidat" sokkal hatásosabb, mint a "Az eladások növelése lehetséges általunk". Az aktív mondatok határozottabbnak és hitelesebbnek tűnnek.

3. Ismerd meg az ügyfelet!

Ahhoz, hogy igazán meggyőző legyél, ismerned kell az ügyfeled igényeit és problémáit. Célzott kérdésekkel és kutatással derítsd ki, mire van szükségük, és az ajánlatodban kifejezetten ezekre a pontokra fókuszálj. Mutasd meg, hogy érted őket, és tudsz segíteni.

4. Használj adatokat!  

Érzed a különbséget a két mondat között: „Ügyfeleink szeretnek minket!” vagy “Több mint 700 vállalatnak segítettünk eddig 35%-kal növelni eladásaikat!” Melyik hangzik jobban? Melyik vonzóbb? A számok hitelesebbé tesznek, és jobban felkeltik az érdeklődést.

5. Végezz alapos korrektúrát!

Egy ajánlat, ami tele van helyesírási hibákkal és elírásokkal, hanyagnak tűnik, és csökkenti az esélyeid a sikerre. Olvasd el többször a szöveget, használd a helyesírás-ellenőrzőket, és ha lehet, kérj meg valakit, hogy nézze át.

+1 extra tipp: Hozz létre egy egyedi hangnemet!

Találd meg azt a stílust és hangnemet, ami legjobban illik a cégedhez és az ügyfeleidhez. Legyen következetes és személyes, így az ügyfelek érezni fogják, hogy egyedi és figyelmes ajánlatot kaptak.

Összegezzünk

Ezekkel a tippekkel jelentősen javíthatod az ajánlataid szövegezését, így növelve annak esélyét, hogy az ügyfelek téged válasszanak.

Ha szeretnél csodaszép és meggyőző ajánlatokat készíteni kevesebb idő- és energiaráfordítással, ismerd meg a Droposal ajánlatkészítő szoftverünket!

Próbáld ki most 14 napig ingyen és fedezd fel, hogyan tud Neked segíteni a profi szövegezésű ajánlatok megírásában: kattints ide!

Kapcsolódó cikkek