Adatvédelem és megbízhatóság az ajánlatkészítés során

Senkinek nem kell bemutatni az internetes bűnözőket és csalókat, akik a lehető legkreatívabb módon próbálják meg ellopni a bizalmas adatainkat. Vállalkozások esetében ez különösen súlyos következményekkel is járhat… Hogyan tudod megóvni bizalmas adataidat, amikor ajánlatokat készítesz?

Az ajánlatokon rengeteg szenzitív információ van: az ügyfél adatai, az áraid, akár szállítási feltételek, határidők, egyedi tervezések, stb. Most képzeld el mi történne akkor, ha ezek az adatok rossz kezekbe kerülnének (konkurencia, csalódott dolgozó, a már említett internetes csalók): nem csak piaci versenyhátrányba kerülne vállalkozásod, de akár az egész üzletet is veszélyeztetné!

Ha az ajánlatokat, és azokkal együtt a kényes adatokat fájl alapú rendszerek segítségével osztod meg (Word, Excel, stb), akkor bizony könnyen kiszivároghatnak.

Hogyan tudod megóvni a bizalmas adatokat az ajánlataidnál is?

Ahhoz, hogy dokumentumaid biztonságban legyenek, fontos, hogy azok ne egy, vagy több eszközön legyenek tárolva. A legjobb hely számukra a felhő, vagyis egy olyan hely, ahol az, akinek szükséges az hozzáférhet, viszont illetéktelenek nem. Ilyen biztonságos felhő alapú hely egy ajánlatkészítő szoftver.

A felhő alapú szolgáltatások nem számítanak újdonságnak – gondolj csak a Gmailre vagy az Apple rendszereire. Ezek a megoldások világszerte elterjedtek és rendkívül népszerűek.

Egy ilyen, felhő alapú ajánlatkészítő szoftver használatával a munkatársak egy helyen tudnak dolgozni az ajánlatokon, viszont lementeni saját eszközre már nem fogják tudni azokat (megelőzve ezzel azt, hogy tovább küldje valaki egy jogosulatlan harmadik félnek). Továbbá csak azok láthatják ezeket a kényes információkat, akiknek te hozzáférést adtál. Röviden: teret ad, de ugyanakkor korlátoz is.

Ezenkívül az ajánlatok minden verziójának előzményeit át tudod látni, így összehasonlíthatod egy korábbi változattal, illetve vissza is tudsz vonni minden módosítást. Ez biztosítja azt, hogy senki ne tudjon észrevétlenül átírni valamit az ajánlatokban.

Hogyan tudod  felügyelni, hogy ki, és milyen üzleti adatokhoz fér hozzá?

Különböző jogosultságokat tudsz rendelni minden csapattaghoz, és követni tudod a módosításokat, megjegyzéseket és szerkesztéseket. Így teljes mértékben tudod figyelni munkatársaid munkáját.

Ha tehát elkerülnéd, hogy ajánlataid szenzitív információi kikerüljenek a belső, bizalmas közegből, ismerkedj meg a Droposal ajánlatkészítő felhő alapú szoftverének biztonságos megoldásaival!

Hogyan tudjuk garantálni a biztonságot a Droposalnál?

Bár a mai világban senki sem tudja 100%-ban garantálni az adatok biztonságát, a Droposalnál jelentős erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy megnehezítsük a visszaélések lehetőségét. Néhány példa erre:

- GDPR megfelelés: az adatkezelési szabályoknak való teljes megfelelés.

- Tanúsított adatközpontok: az Amazon AWS adatközpontjainak használata, melyek ISO27001 és SOCII minősítéssel rendelkeznek.

- Harmadik fél ellenőrzése: gondosan kiválasztott alfeldolgozók, akik megfelelnek a biztonsági előírásoknak.

- Adattárolás: az adatok elkülönített adatbázisokban való tárolása, folyamatos biztonsági mentésekkel és több helyszínen való tárolással.

A további óvintézkedéseinkről részletesen ITT tájékozódhatsz.

Összegezzünk

Talán sosem volt olyan fontos a bizalmas adataink védelme, mint manapság. Egy vállalkozás életében ez pedig különösen fontos, hisz könnyen az internetes bűnözők áldozataivá válhatnak. Az adataid védelmére akkor is gondolj, amikor ajánlatot készítesz, hisz ezek is számos szenzitív tartalmat foglalnak magukban. A hagyományos fájl alapú programok helyett válassz inkább biztonságos felhő alapú szoftvereket (ilyen a Droposal is), amelyek ugyan nem garantálhatják a teljes védelmet, de jelentősen növelik az adatbiztonságot.

Készíts gyorsan és egyszerűen ajánlatokat a lehető legnagyobb biztonságban a Droposal segítségével!

Próbáld ki most 14 napig díjmentesen: kattints!

Vagy kérj ingyenes bemutatót ide kattintva!

Kapcsolódó cikkek